Д-р Силвия Аризанова

Д-р Силвия Аризанова

Научните ми интереси са предимно в областта на средновековната българска история: култура, агиография, поселищна история, българско общество, облекло на българите и др.

Прочети още...

Доц. д-р Христо Милков

Доц. д-р Христо Милков

Институт за исторически изследвания при БАН, секция „История на света и международните отношения в ново и най-ново време”

Основни трудове: докторат по темата “Сравнение между митологиите на маршал Петен и на генерал Дьо Гол (17.06.1940-11.11.1942)” (1994).

Прочети още...

Мария Аврамова

Мария Аврамова

Казвам се Мария Аврамова и съм родена през 1990 г. в София. Почти целия си живот съм прекарала в сърцето на антична Сердика, което не можеше да не разпали от дете въображението и интереса ми към историята и археологията. Те ме отведоха в НГДЕК "Константин Кирил Философ", която само затвърди интереса ми към античната култура, но уви не можа да утоли жаждата ми за знания.

Прочети още...

Петя Павлова

Петя Павлова

Родена съм през 1994 г., в град Перник, но интересът към историята ме заведе в столицата, където завърших НГДЕК „Константин Кирил Философ”. След това се дипломирах като бакалавър по балканска история и магистър по нова и съвременна българска история в СУ ,,Св. Климент Охридски”.

Прочети още...

Милен Петров

Милен Петров

Роден съм през 1997 в град Варна. Завършил съм езикова гимназия (ГПЧЕ „Йоан Екзарх“), с френски/английски език, а в момента изучавам и немски език. През 2016 започнах да следвам специалност „История“, в СУ „Св.Климент Охридски“.

Прочети още...

Доц. д-р Владислав Иванов

Владислав Иванов

Доц. д-р Владислав Иванов е роден на 28.XI.1979 г. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), а след това специалности „Археология“ и „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. По време на докторантурата си специализира в Университета на Малта, Американската школа за класически науки в Атина и Американския научен институт в Истанбул.

Прочети още...

Илиян Карабойчев

Илиян Карабойчев

Роден съм през 1997 г. в гр. Пловдив, вплел в себе си традициите на древното минало и мъдрото настояще. През 2016г. сбъднах една своя голяма мечта - да полетя в света на словото чрез филологията и да се докосна до величието и опита на миналото чрез историята.

Прочети още...

Любомир Цанков

Любомир ЦанковРоден съм на 02.01.1987 г. Завърших гимназия с усилено изучаване на испански „Хосе де Сан Мартин“. През 2016 се дипломирах бакалавър със специалност история от Софийският университет „Св. Климент Охридски“. През 2018 година завърших магистратура „Кризи, конфликти и дипломация“. Въпреки това интересите ми винаги са били насочени към античната и средновековна история. Затова 2014 година създавам онлайн блог „Автократор“, посветен на тези два периода.

Прочети още...
X

Right Click

No right click